Are Socks the New Sexy?

Är strumpor det nya sexiga?

Jag älskar känslan av strumpor av god kvalitet på mina fötter.Jag kan ha på mig en ganska vanlig outfit, men med ett par riktigt fina strumpor känns det som att jag har lagt ned det där lilla extra utan att egentligen behöva anstränga mig.

Precis som underkläder, kan en antydan av spets på en BH som smakfullt syns genom en öppen skjorta eller tå-klyftan i ett par stilettklackar, vara det som gör det attraktivt att visa upp dina vrister.

I den viktorianska eran ansågs till och med anklar vara en 'sexualiserad' del av kroppen, så jag antar att det är dags för en renässans.Tänk på det, du har på dig byxor och sätter dig ner så de glider upp lite och blottar en aning av ankeln... oja, riktigt snyggt.
I Danmark förväntas man åtminstone kulturellt sett att man tar av sig skorna när man går in i någons hem.Detta är också logiskt eftersom vädret generellt sett är kallare och förhållandena utomhus antingen är blöta, leriga eller snöiga.En snabb avtorkning av sulorna vid dörren är oftast inte tillräcklig för att ta bort smuts, och i varje hem jag har besökt finns det inga spår av smuts från utomhus.Det sista du önskar är att gå in och lämna ett smutsigt spår efter dig.För att inte nämna alla osynliga bakterier (!).Således är vikten av ett anständigt par kvalitetsstrumpor ännu viktigare i sociala sammanhang.Det kan vara ganska avskräckande att se hål i strumpor, ännu värre om de är smutsiga eller luktar illa.

Strumpor står för komfort, mysighet, värme och skydd.De är bokstavligen utformade för att göra just det; skapa en buffert mellan dig och golvet eller dina skor.Men det betyder inte att du inte kan göra det med stil.

Vi lägger ner timmar och massor av pengar på kläder för resten av kroppen, men på något sätt försummar vi våra fötter som gör så mycket för oss varje dag.Prata om otacksamhet!
Efter att ha bott i Danmark har jag varit tvungen att investera mer i min strumplåda med tjockare och varmare varianter.Det innebar att jag kunde vara lite mer experimentell med min garderob, ofta genom att bära dem med stövlar och visa upp dem mer genom att dra upp dem över mina byxor eller bära en genomskinlig variant med finare skor.Och glöm inte det du har på dig inomhus, jag värdesätter verkligen de strumpor man bär inomhus. Jag menar, har du provat kashmirstrumpor?De används som mina sängsockor under vintern.Håller mig varm hela natten utan att det blir svettigt.

Har du lagt märke till att personer som bär iögonfallande strumpor alltid får en andra blick?Vi är helt enkelt vana vid att blanda in dem så mycket som möjligt.

Men varför?Jag föreslår att vi ger våra fötter den behandling de förtjänar och visar upp dem oftare.De där anklarna behöver lite eftertraktad uppmärksamhet, det är hög tid att vi ger dem det och ser till att säkra den andra blicken.

 

 

Tillbaka till bloggen

Tid för Värma Tår